Venezuela’da insani kriz derinleşiyor

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodríguez, 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmak için yoğun çaba harcadığını açıkladı. Çok sayıda yapının kullanılamaz hale geldiğini belirten Rodríguez, çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti. 200 Milyon Dolarlık Acil Yardım Fonu Depremden etkilenen bölgelerde ihtiyaçların karşılanması için ekonomik destek planları devreye alındı. Rodríguez, uluslararası kaynakların da katkısıyla 200 milyon dolarlık acil yardım fonu oluşturulacağını duyurdu. Halk İçin Güvenlik Uyarıları Yetkililer, vatandaşlara panik yapmamaları çağrısında bulunarak yalnızca güvenli olduğu tespit edilen yapılarda kalınmasını istedi. Ülke genelinde dayanışma mesajları paylaşılırken, hayatını kaybedenler için akşam saatlerinde dua programı düzenleneceği açıklandı. Uluslararası Destek ve Teşekkürler Rodríguez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yardım ve dayanışma mesajları nedeniyle ABD eski Başkanı Donald Trump ve ABD yönetimine teşekkür etti. ABD makamlarının Venezuela yetkilileriyle temas halinde olduğu bildirildi. Avrupa Birliği’nden Dayanışma Mesajı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Uluslararası toplumun desteğinin önemine dikkat çekildi. Uzmanlardan Uyarı: Bilanço Ağırlaşabilir Depremlerin yerel saatle 18.04’te art arda meydana geldiği, ilk sarsıntıdan 39 saniye sonra daha güçlü ikinci bir depremin yaşandığı bildirildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nun (USGS) ilk değerlendirmelerinde can kaybının artabileceği uyarısı yapılırken, enkaz kaldırma çalışmaları ilerledikçe tablonun netleşeceği belirtildi.