A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Havva Çelen, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Genç kadının, saldırgandan kurtulmak için "ölü numarası" yaptığı öğrenildi. Olayın Gelişimi ve Saldırı Anı Olay, 25 Mart tarihinde Tarsus’un Bağlar Mahallesi'nde meydana geldi. 33 yaşındaki M.Ç., 4 yaşındaki kızını görme bahanesiyle eşi Havva Çelen’i bir parka çağırdı. Parktaki görüşmenin ardından dönüş yoluna geçen ikili, tenha bir sokağa girdiği sırada M.Ç. yanında taşıdığı bıçakla eşine saldırdı. Saldırının Bilançosu: Havva Çelen, çocuğunun gözleri önünde 17 bıçak darbesi aldı. Kurtulma Stratejisi: Aldığı darbelerle yere yığılan Çelen, saldırının devam etmesini engellemek için ölü numarası yaparak hareketsiz kaldı. İtiraf: M.Ç.'nin saldırı sonrası ailesini arayarak, "Havva’yı öldürdüm, gidin cesedini alın" dediği iddia edildi. Mağdurun Sağlık Durumu ve Beyanları Hastanede gördüğü tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatan ve baba evine sığınan Havva Çelen, yaşadığı dehşeti şu sözlerle aktardı: "Akciğerlerim ağır hasar gördü ve şu an sağ kolumu kullanamıyorum. 9 yıllık evliliğim boyunca sistematik şiddete maruz kaldım. Burnum ve kolum daha önce de kırılmıştı. Çocuklarım için katlandım ama bu kez canıma kastetti." Failin Suç Dosyası ve Tehditleri Havva Çelen, eşinin daha önce de ailesinin evini yakmaya çalıştığını ve bu suçtan sadece 40 gün cezaevinde kaldığını belirtti. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen eşinin kendisini kandırdığını ifade eden Çelen, failin saldırı öncesi şu ifadelerle psikolojik baskı kurduğunu söyledi: Manipülasyon: "İstesem 2 dakika içinde çıkar seni öldürürüm, ama böyle bir planım yok diyerek güvenimi kazandı." Bağımlılık: Failin alkol ve madde bağımlısı olduğu, şiddet olaylarının bu dönemlerde arttığı vurgulandı. "En Ağır Ceza Verilsin" Çağrısı Kendi can güvenliğinin yanı sıra çocuklarının ve ailesinin güvenliğinden endişe eden Havva Çelen, eşinin cezaevinden çıkması durumunda yarım bıraktığı işi tamamlayacağını savunuyor. Genç kadın, yetkililere seslenerek failin indirimsiz ve en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyor. Olayla ilgili adli süreç devam etmektedir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.