Trump'tan Senato'ya İran Tepkisi

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
ABD Başkanı Donald Trump, Senato'nun İran'a yönelik askeri adımları sınırlandırmayı amaçlayan savaş yetkileri kararına sert tepki gösterdi. Kararın zamanlamasını eleştiren Trump, oylamanın İran'a yanlış mesaj verdiğini savundu. "İran Taviz Vermeye Hazırdı" Truth Social hesabından açıklama yapan Trump, uyguladığı politikalar sonucunda İran'ın büyük baskı altında kaldığını öne sürdü. Trump, "İran'ı köşeye sıkıştırmıştım, düşmeye hazırdı. Bize neredeyse her şeyi vermeye hazırdı ve onlarca yıl sonra ilk kez ABD'ye ve Başkanı'na büyük saygı duyuyordu" ifadelerini kullandı. Senato Oylamasını Eleştirdi Senato'nun savaş yetkileri oylamasını "kötü zamanlanmış ve anlamsız" olarak nitelendiren Trump, kararın Tahran yönetimine yanlış mesaj gönderdiğini savundu. Trump, oylamanın ABD'nin İran'a yönelik tutumundan geri adım attığı izlenimi oluşturduğunu ileri sürdü. "Düşmana Yardım ve Destek Sağladılar" Kararı destekleyen senatörleri de hedef alan Trump, oylamanın kendisine "durması gerektiği" yönünde mesaj verdiğini söyledi. Bunun İran'ın elini güçlendirdiğini iddia eden Trump, bazı senatörlerin "düşmana yardım ve destek sağladığını" öne sürdü. Cumhuriyetçi Senatörlere Tepki Trump, tasarıya destek veren dört Cumhuriyetçi senatörü de eleştirerek Demokratlarla birlikte hareket ettiklerini savundu. İranlı yetkililerin oylamanın ardından ekibine kararın anlamını sorduğunu ileri süren Trump, "Bu senatörler işimi daha da zorlaştırdı. Ancak bunu başaracağım çünkü ben her zaman başarırım" dedi. Senato'dan Trump'ın Yetkilerini Sınırlayan Karar ABD Senatosu, Trump'ın İran'a yönelik askeri operasyonlarını sınırlandırmayı amaçlayan savaş yetkileri tasarısını kabul etmişti. Cumhuriyetçi bazı senatörlerin de destek verdiği karar, Trump'ın İran politikasına yönelik Kongre'deki rahatsızlığı gözler önüne sermişti.