A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, 6 yıl sonra kritik bir eşik geçildi. Yeni deliller ve gizli tanık beyanları doğrultusunda genişletilen operasyonda, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in de bulunduğu 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa Türkay Sonel’in Savunması: "İsmini Medyadan Duydum" Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi olarak "kasten öldürme" suçundan tutuklanan Mustafa Türkay Sonel, savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti. Doku ile hiçbir bağının bulunmadığını ileri süren Sonel, savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Gülistan Doku’yu şahsen tanımam, hiçbir iletişimim olmadı. Sosyal medya hesaplarından veri silmem mümkün değildir. İsmimin bu olayda geçmesi tamamen babamın o dönem vali olmasından kaynaklıdır. Ben sade bir Türk vatandaşıyım." PTS Kayıtları ve "Silah" İddialarına Yanıt Olay günü Elazığ’dan Tunceli’ye giriş yaptığı ancak çıkış kaydının bulunmadığına dair Plaka Tanıma Sistemi (PTS) verileri sorulan Sonel, tarihin eski olması nedeniyle detayları hatırlamadığını savundu. Dosyada yer alan ağır silah (MP5/Akrep) ve tecavüz iddialarına ilişkin ise, "Bu iddialar iğrençtir, duydukça midem bulanıyor. Benim sadece boncuk atan Airsoft tüfeklere merakım var, bu da bir spor dalıdır," dedi. Jandarma Raporu: "Ceset Gömüldüğü Yerden Çıkartıldı" Soruşturmanın seyrini değiştiren en çarpıcı detay, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan uzmanlık raporu oldu. Gizli tanık "Şubat"ın işaret ettiği Pertek ilçesi Koçpınar köyündeki mezarlık alanında, 12 Ocak 2025 tarihinde Yer Altı Görüntüleme Cihazı (YGC) ile tarama yapıldı. Raporda, söz konusu bölgede daha önce bir kazı yapıldığı, bir şahsın gömüldüğü ve yaklaşık 1-2 yıl önce buradan çıkarılarak başka bir yere nakledildiği tespit edildi. Cihazın saptadığı boşlukta meydana gelen oksitlenmenin, cesetle birlikte gömülen bir sırt çantası veya silahtan kaynaklanmış olabileceği değerlendirildi. Kazı çalışmalarında fiziki bir bulguya rastlanmasa da cihaz verilerinin gizli tanık beyanıyla örtüşmesi, tutuklama kararında belirleyici rol oynadı. Koruma Polisinin İfadesi ve Kayıp SIM Kart Muamması Dönemin Valisi Tuncay Sonel'in koruma polisi Şükrü Eroğlu da tutuklanan isimler arasında yer aldı. Gülistan Doku’nun ailesinden alınan SIM kartın usulsüz şekilde Ankara’ya gönderilmesi ve içerisindeki verilerin silinmesi iddialarıyla ilgili konuşan Eroğlu, "Vali Bey'in talimatlarını yerine getirdim, zarfların içinde ne olduğunu bilmiyordum," savunmasını yaptı. Baz kayıtlarındaki hareketliliği ise valinin resmi programlarına bağladı. Kimler Tutuklandı? Soruşturma kapsamında "kasten öldürme", "cinsel saldırı" ve "suç delillerini yok etme" gibi ağır suçlamalarla toplam 10 kişi tutuklandı. İşte o isimler: Mustafa Türkay Sonel: Eski Valinin oğlu. Zeinal Abakarov: Doku’nun eski erkek arkadaşı. Engin ve Cemile Yücer: Abakarov’un ailesi. Şükrü Eroğlu: Dönemin koruma polisi. Gökhan Ertok: Veri silme iddiasıyla suçlanan eski polis. Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven ve Erdoğan Elaldı. Kırmızı bültenle aranan şüpheli Umut Altaş’ın ağabeyinin ise, "Doku'nun Mustafa Türkay Sonel tarafından hamile bırakıldığı için öldürüldüğü" yönündeki ifadesi dosyaya kan donduran bir iddia olarak eklendi. Anne Bedriye Doku: "Bir Mezarı Olsun, Fatiha Okuyayım" Adliye önünde kızının davasını takip eden anne Bedriye Doku, Başsavcı Ebru Cansu’ya teşekkür ederek, "6 yıldır bu dağlarda geziyorum. İnşallah kızımın kemikleri bulunacak, bir mezarı olacak," dedi. Doku ailesine destek vermek için Van’dan Tunceli’ye gelen, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Rojin Kabaiş’in ailesi de adalet nöbetinde yer aldı. Eski Vali Tuncay Sonel ve dönemin Başhekimi Çağdaş Özdemir’in ifade işlemleri ise halen devam ediyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.