Petrol Piyasasında Düşüş

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
WTI ham petrol, varil başına 69 doların, Brent petrol ise 72 doların altına gerileyerek Şubat sonundan bu yana en düşük seviyelerine yaklaştı. Küresel piyasalarda arz fazlası endişeleri fiyatlar üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor. Arz Artışı Beklentisi Piyasaları Baskılıyor Hürmüz Boğazı üzerinden enerji akışındaki toparlanma ve OPEC+ ülkelerinin üretimi artıracağı yönündeki beklentiler, potansiyel arz fazlası kaygılarını güçlendirdi. OPEC+’tan Kademeli Üretim Artışı Kararı OPEC+ grubu, Suudi Arabistan ve Rusya öncülüğünde yedi ülkenin günlük 188 bin varillik üretim artışı konusunda uzlaşmasıyla, gelecek ay için üretim kotalarında sınırlı bir artışı daha onayladı. Kararın, bölgesel istikrarın güçlenmesiyle birlikte üretim artışına duyulan güveni yansıttığı değerlendiriliyor. Körfez Ülkeleri İhracatı Artırıyor Büyük Basra Körfezi üreticilerinin de arzı yükseltmesiyle Suudi Arabistan’ın ihracatının savaş öncesi seviyelere yaklaştığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ise çatışma döneminde ara verdiği sevkiyatlarını yeniden devreye aldığı bildirildi. Hürmüz Boğazı’nda Trafik Normalleşiyor Öte yandan, kritik enerji geçiş noktası Hürmüz Boğazı’nda tanker trafiğinin Pazar günü yeniden normal seyrine döndüğü, daha önce yaşanan açıklanamayan rota sapmalarının ardından akışın istikrar kazandığı kaydedildi.