A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, yarın başlayacak NATO Ankara Zirvesi öncesinde başkent Ankara’ya ulaştı. Rutte için Esenboğa Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Zirveye katılacak ilk liderlerden biri olan Rutte’nin, temaslarına Ankara’da başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rutte’yi Beştepe’de kabul edeceği bildirildi. Brüksel’den Ayrılmadan Önce Mesaj Paylaştı NATO’nun sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülü mesajda Rutte, Brüksel’deki karargâhtaki ofisinden açıklamalarda bulundu. “Tam zamanında geldiniz çünkü ben yola çıkmak üzereydim. Bu binadaki birçok kişi Ankara’ya gidiyor.” ifadelerini kullanan Rutte, zirvenin önemine dikkat çekti. “Zirve Sonuç Odaklı Olacak” Mesajı Rutte, iki gün sürecek NATO Ankara Zirvesi’nin büyük ölçüde sonuçlara odaklanacağını belirterek, geçen yıl Lahey’de verilen taahhütlerin uygulanmasının önemine vurgu yaptı. Savunma harcamalarına ilişkin hedeflerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Rutte, “Tüm ülkelerin yüzde 5’lik hedefe ulaşma yolunda olduğundan emin olmak için güvenilir harcama planlarını görüşmemiz gerekecek.” dedi. Savunma Harcamaları ve Ukrayna Vurgusu Savunma sanayilerinde üretim kapasitesinin artırılması yönünde olumlu gelişmeler olduğunu belirten Rutte, Ukrayna’ya desteğin de gündemde olacağını söyledi. Rutte, “Ukrayna’nın mücadelede olabildiğince güçlü kalması ve barış görüşmeleri başladığında en iyi konumda olması için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olduğundan emin olmalıyız.” ifadelerini kullandı. NATO Ankara Zirvesi’nin Gündemi Türkiye’nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek zirveye 32 üye ülkenin yanı sıra Asya-Pasifik’ten NATO ortakları ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy gibi davetlilerin katılması bekleniyor. Zirvenin ilk gününde liderlerin NATO Savunma Sanayi Forumu’nda bir araya gelmesi, ikinci gün ise ana gündem başlıklarının ele alınması planlanıyor. Zirvede transatlantik ilişkiler, savunma harcamaları, Avrupa’nın savunmadaki rolü ve Ukrayna’ya destek gibi konular öne çıkacak.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.