Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında ara karar

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
İstanbul Ümraniye’de geçtiğimiz mart ayında rapçi Vahap Canbay’ın bulunduğu araca yönelik düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın ölümüne ilişkin davada yeni gelişme yaşandı. Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Ekim tarihine erteledi. İddianamede sanıklar hakkında ağır suçlamalar yer aldı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında “kasten öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından, Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ise “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede ayrıca türkücü İzzet Yıldızhan hakkında “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. İkinci duruşmada sanıklar ve avukatlar hazır bulundu Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aleyna Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu, Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu ve Ahmet Özkoç ile tutuksuz sanıklar Zuhal Kalaycıoğlu ve Bilal Kadayıfçıoğlu katıldı. Tutuksuz sanık İzzet Yıldızhan ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Aleyna Kalaycıoğlu tahliye talep etti Duruşmada savunma yapan Aleyna Kalaycıoğlu, ailesine bakmakla yükümlü olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Kalaycıoğlu, “Bakmakla yükümlü olduğum engelli bir kardeşim ve annem var. Artık dayanamıyorum, psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum” ifadelerini kullandı. Üzerine atılı “azmettirme” suçlamasını kabul etmeyen Kalaycıoğlu, kimsenin ölümüne sebep olmadığını savundu. Duruşma salonunda gerginlik yaşandı Kalaycıoğlu’nun savunması sırasında salonda gerginlik yaşandı. Hayatını kaybeden Kubilay Kaan Kundakçı’nın annesi, sanığa tepki göstererek, “Sen annene, kardeşine sarılacaksın ama ben oğluma bir daha sarılamayacağım” dedi. Yaşanan tartışmanın ardından mahkeme başkanı, Kundakçı ailesinin duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme tutuklulukların devamına karar verdi Duruşmaya verilen aranın ardından savcının görüşü alındı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmetti. Bir sonraki duruşmanın 7 Ekim’de görülmesine karar verildi. Duruşma sonrasında adliye koridorlarında da taraflar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan tartışmaya güvenlik görevlileri müdahale etti. Alaattin Kadayıfçıoğlu: “Silah doğrultmadım” Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Alaattin Kadayıfçıoğlu, Aleyna Kalaycıoğlu ile olaydan birkaç hafta önce tanıştıklarını söyledi. Kadayıfçıoğlu, olay yerine giderken orada kimlerin bulunduğunu bilmediğini öne sürerek, “Olay sırasında elim tetikte değildi, kimseye silah doğrultmadım” şeklinde savunma yaptı. Aleyna Kalaycıoğlu: “İlk defa silah taşıdığını gördüm” Aleyna Kalaycıoğlu ise eski sevgilisi Vahap Canbay ile yaklaşık 1,5 yıllık ilişkilerinin olduğunu ve ayrıldıktan sonra Alaattin Kadayıfçıoğlu ile görüşmeye başladığını anlattı. Olay günü yaşananlara ilişkin savunmasında Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun daha önce silah taşıdığını görmediğini iddia ederek, olay anında silahın patlamasıyla büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi. Kalaycıoğlu, “Alaattin sen ne yaptın?” dediğini, Kadayıfçıoğlu’nun ise kendisine “Ne olduğunu bilmiyorum” şeklinde cevap verdiğini ileri sürdü. Baba Kundakçı: “Bir aşk meselesi yüzünden oğlum öldürüldü” Duruşmada söz alan Kubilay Kaan Kundakçı’nın babası Cemil Kundakçı, oğlunun genç yaşta hayatını kaybettiğini belirterek sanıklara tepki gösterdi. Cemil Kundakçı, “Ben oğlum öldüğünden beri uyuyamıyorum. Kubilay ülkemize faydalı olabilecek bir gençti. Bir aşk meselesi yüzünden benim oğlum öldürüldü” ifadelerini kullandı. Tanık Vahap Canbay olay anını anlattı Duruşmada tanık olarak dinlenen Vahap Canbay, olay günü yaşananları anlattı. Canbay, bir aracın yanlarına geldiğini, araçtan inen kişinin bulunduğu bölüme yaklaşarak silah doğrulttuğunu ve kısa süre sonra silah sesinin duyulduğunu söyledi. Olay sırasında Kubilay Kaan Kundakçı’nın araçtan indiğini belirten Canbay, Kundakçı’nın daha sonra yere düştüğünü ve yardım istediğini ifade etti. İzzet Yıldızhan: “İtibarım sarsıldı” Tutuksuz sanık İzzet Yıldızhan ise SEGBİS üzerinden yaptığı savunmada olay günü Ankara’da olduğunu söyledi. Yıldızhan, olaydan haberdar olduktan sonra aileye destek olmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Ünlü türkücü, “Türkiye’de itibarım yerlere düştü, 9 çocuğum var” diyerek yaşanan süreçten dolayı mağdur olduğunu savundu. Olayın geçmişi Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği saldırı, 19 Mart gecesi İstanbul Ümraniye’de meydana geldi. İddiaya göre rapçi Vahap Canbay, ayrıldığı Aleyna Kalaycıoğlu ile barışmak istedi. Bu süreçte arkadaşı Kubilay Kaan Kundakçı’dan yardım isteyen Canbay’ın bulunduğu aracın önüne gelen saldırganlar silahla ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıklar hakkında dava açıldı. Tutuklu bulunan türkücü İzzet Yıldızhan ise daha önce tahliye edilmişti.