A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin kararın yürürlükten çekilmesinin ardından açıklama yaptı. Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri doğrultusunda üniversitede eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz şekilde devam edeceğini söyledi. “Karar öğrencilerin mağdur olmaması için güncellendi” Sürecin yeniden değerlendirildiğini belirten Özvar, öğrencilerin eğitim hayatının aksamaması, ailelerin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarının haklarının gözetilmesi amacıyla kararın güncellendiğini ifade etti. Özvar, “Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki süreci hassasiyetle değerlendirmiştir. Güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir.” dedi. “İlk karar zorunlu hukuki işlemdi” İlk kararın yürürlükteki mevzuat kapsamında alınan zorunlu bir hukuki işlem olduğunu belirten Özvar, daha sonra sunulan raporlar ve güncel değerlendirmeler ışığında yeni bir adım atıldığını kaydetti. Özvar, “Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın yükseköğretim camiası için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Süreç nasıl başladı? 21 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırıldığı duyurulmuştu. Karar öğrenciler arasında endişeye neden olurken, sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılmış, üniversite kampüsünde protestolar düzenlenmişti. Öğrenciler, yaşanan belirsizlik nedeniyle ne olacağını bilmediklerini ifade etmişti. Mekatronik bölümü öğrencileri ise garantör üniversite olarak gösterilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde kendi bölümlerinin bulunmadığını belirterek mağduriyet yaşayabileceklerini dile getirmişti. Karar geri çekildi 25 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Böylece üniversitedeki eğitim faaliyetlerinin devam etmesinin önü açıldı. Can Holding süreci İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2019 yılında Can Holding tarafından devralınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından holding hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şirkete bağlı çok sayıda firmaya el konulmuş, bu süreçte üniversiteye de kayyum atanmıştı. Küçükçekmece 9. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla vakfı yönetmek üzere kayyum heyeti görevlendirilirken, mevcut mütevelli heyetinin görevine son verilmişti. Üniversite yönetimi ise o dönemde yaptığı açıklamada eğitim faaliyetlerinin kesintisiz süreceğini ve öğrenciler ile çalışanların haklarında herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurmuştu.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.