Disiplin Süreci Sonrası Görev İadesi

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin “mutlak butlan” kararıyla gündeme gelen ve parti içinde “yönetim krizi” tartışmalarını beraberinde getiren Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yeni bir gelişme yaşandı. MYK’dan İhraç Sevki Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkanlığa dönmesiyle birlikte dokuz milletvekilini ihraç istemiyle disipline sevk etti. Bu isimler arasında Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın da yer aldı. Grup Başkanvekilliği Görevleri Düşürüldü Disiplin sürecinin ardından Başarır ve Günaydın’ın Grup Başkanvekilliği görevleri düşürülmüştü. YDK Tedbiri Kaldırdı Günaydın’ın itirazı üzerine CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), 18 Haziran’da hakkında verilen tedbir kararını kaldırdı. 12 Gün Sonra Göreve Dönüş YDK kararının üzerinden 12 gün geçmesinin ardından Gökhan Günaydın, yeniden Grup Başkanvekilliği görevine iade edildi. Gökhan Günaydın Kimdir? Gökhan Günaydın, 1964 yılında Amasya’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamlayan Günaydın, akademik kariyerinde İzzet Baysal Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev yaptı ve 2010 yılında makroekonomi doçenti unvanını aldı. Meslek hayatında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı ve KESK Tarım Orkam-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Günaydın, uzun yıllardır CHP’de çeşitli üst düzey görevlerde yer alıyor.