A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
Türkiye ile İsrail arasında son dönemde artan siyasi ve ticari gerilim, şirketlerin yatırım stratejilerini etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda İsrail’in önde gelen banyo ve mutfak armatürü üreticilerinden Hamat Group, Türkiye’deki üretim faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. İzmir’deki MCP Ceramics Fabrikası Kapanıyor Patronlar Dünyası yazarı Kerim Ülker’in aktardığı bilgilere göre, şirket yönetimi İzmir’de faaliyet gösteren MCP Ceramics üretim tesisinin kapatılmasına karar verdi. Böylece Hamat Group’un Türkiye’de yaklaşık 11 yıl önce başlayan üretim yolculuğu da sona ermiş olacak. 200’den Fazla Çalışan Etkilenecek İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda üretim yapan MCP Ceramics, yalnızca iç pazara değil, uluslararası pazarlara da ürün tedarik ediyordu. Yirmiden fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren tesiste üretimin durdurulmasıyla birlikte 200’ü aşkın çalışanın işini kaybetmesinin beklendiği belirtiliyor. Türkiye’ye 2015’te Adım Atmıştı Hamat Group, Türkiye pazarına 2015 yılında giriş yapmış ve geçen süreçte üretim yatırımlarını büyütmüştü. Ancak son alınan kararla birlikte şirket, Türkiye’deki üretim faaliyetlerine nokta koymaya hazırlanıyor. İsrail Devleti’nden Daha Eski Bir Geçmişe Sahip Köklü bir geçmişe sahip olan Hamat Group’un temelleri 1944 yılında Ashdod’da küçük bir apartman dairesinde atıldı. Bu yönüyle şirket, 1948 yılında kurulan İsrail Devleti’nden daha eski bir tarihe dayanıyor. Seri üretime 1951 yılında başlayan firma, zaman içinde büyüyerek sektörün önemli oyuncularından biri haline geldi. Tel Aviv Borsası’nda İşlem Görüyor 1993 yılından bu yana Tel Aviv Borsası’nda işlem gören Hamat Group, günümüzde İsrail’in en büyük banyo ve mutfak ekipmanları üreticileri arasında gösteriliyor. Şirket, üretim ve ihracat ağıyla uluslararası pazarlarda da faaliyetlerini sürdürüyor. Karar Ekonomik İlişkilerde Yeni Bir Dönüm Noktası mı? Uzmanlar, Hamat Group’un Türkiye’den çekilme kararını, Ankara ile Tel Aviv arasında son dönemde yaşanan siyasi ve ticari gerilimlerin iş dünyasına yansıyan en dikkat çekici gelişmelerinden biri olarak değerlendiriyor. Fabrikanın kapatılması, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut seyrine ilişkin önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.