Çantasından Cephanelik Çıktı

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
İstanbul'da 66 yaşındaki bir şüpheli, çantasında bulunan kalem görünümlü silah, neşter ve biber gazıyla Bakırköy Adliyesi Ek Hizmet Binası'na girmeye çalışırken yakalandı. Güvenlik kontrolünde tespit edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. X-RAY CİHAZI ALARM VERDİ Olay, 22 Haziran'da Bakırköy Adliyesi Ek Hizmet Binası girişinde meydana geldi. Bir arkadaşıyla birlikte adliyeye gelen şüpheli, elindeki çantayı güvenlik noktasındaki X-ray cihazına bıraktı. Çantanın cihazdan geçişi sırasında alarm verilmesi üzerine güvenlik görevlileri ve polis ekipleri harekete geçti. ÇANTADAN SİLAH, NEŞTER VE BİBER GAZI ÇIKTI Yapılan aramada çantada 1 adet kalem görünümlü silah, 1 neşter, 4 neşter başlığı ve biber gazı bulundu. Ele geçirilen malzemelere el konulurken şüpheli gözaltına alındı. 'KORUNMAK İÇİN TAŞIYORDUM' SAVUNMASI Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılık ifadesinde biber gazını güvenlik amacıyla taşıdığını öne sürdü. Emekli olduğunu belirten zanlı, yaşadığı sitenin bazı işlerinde yardımcı olduğunu, çantasında bulunan neşterin ise havuz camlarına uygulanan filmlerin kesimi sırasında kullanılan ekipmanlardan kaldığını iddia etti. KALEM GÖRÜNÜMLÜ SİLAH İÇİN DİKKAT ÇEKEN İFADE Şüpheli, kalem şeklindeki silahın yıllar önce bir arkadaşından hediye olarak geldiğini belirterek, "Bunun kurusıkı tabanca kalemi olduğunu söylemişti. Kalem şeklinde olduğu için çantamın altında yıllarca kaldı. Hiç kullanmadım, içinde fişek de yoktu. Nasıl çalıştığını dahi bilmiyorum" ifadelerini kullandı. SUİKAST İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR Çantasında silah ve kesici aletlerle adliyeye girmeye çalıştığı belirlenen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, zanlının adliyeye geliş amacı ve olası bir saldırı planının bulunup bulunmadığı yönündeki incelemelerin devam ettiği öğrenildi.