A
ARAHABERİ
Ziyaretçi
BYD, elektrikli araç teknolojilerinde yeni nesil bataryalara yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Çinli üretici, sülfür bazlı katı hal pil teknolojisinde kullanılacak kompozit katı elektrolit membranı için patent başvurusunda bulundu. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nde yayımlanan CN121983643A numaralı başvuru; kompozit katı elektrolit membranı, üretim yöntemi, katı hal pili, batarya paketi ve elektrikli cihazları kapsıyor. Türkiye’de Fabrika Sözü Yerine Sessizlik BYD, Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım ve fabrika kurulumu taahhüdüyle uzun süredir gündemde yer alıyor. Ancak bugüne kadar Manisa’da tahsis edilen arazi üzerinde somut bir inşaat ya da üretim adımı atılmış değil. Şirket buna rağmen Türkiye’deki satış faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle vergi avantajları ve muafiyetlerden yararlanarak pazardaki varlığını güçlendiren BYD’nin, daha uygun fiyatlı modellerini Türkiye’ye getirmemesi de eleştirilerin odağında bulunuyor. Markanın satıştaki modelleri yaklaşık 2,5 milyon liradan başlayıp 5,5 milyon liraya kadar uzanıyor. Çinli Üreticiler Katı Hal Pil Yarışında BYD’nin patent hamlesi, Çin merkezli üreticilerin katı hal pil teknolojisindeki rekabetinin hız kazandığı döneme denk geldi. Daha yüksek enerji yoğunluğu ve daha kısa şarj süreleri vaat eden katı hal pillerinin, elektrikli araç sektöründe yeni dönemin ana teknolojisi olması bekleniyor. CALB, mart ayında enerji yoğunluğu 450 Wh/kg seviyesini aşan 60 Ah’lik tamamen katı hal pil prototipini tanıttı. Chery ise 400 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip 60 Ah’lik tamamen katı hal pil geliştirdiğini duyurdu. Şirket, 2027 yılında araç entegrasyon testlerine başlamayı hedefliyor. 2027 Hedefi Öne Çıkıyor CATL de sülfür bazlı katı hal pil teknolojisine yönelik patent çalışmalarını sürdürürken, 2027 civarında pilot üretim hedeflediğini açıkladı. Öte yandan GAC Group, 60 Ah’nin üzerindeki otomotiv sınıfı katı hal pillerinin doğrulama testleri için küçük ölçekli üretim aşamasına geçtiğini bildirdi. Elektrikli araç sektöründe katı hal pil teknolojisinin ticari kullanıma yaklaşmasıyla birlikte, Çinli üreticiler arasındaki rekabetin önümüzdeki yıllarda daha da sertleşmesi bekleniyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.