Bakanlıklarda Yeni Atamalar

A

ARAHABERİ

Ziyaretçi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararlara göre birçok bakanlık ve kamu kurumunda üst düzey görev değişiklikleri yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Yeni Atama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tarık Tanguroğlu getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Yeni Görevlendirmeler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığına Fatih Enes Bot atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığına Ömer Faruk Öztürk getirildi. Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise İbrahim Oğuzhan Yıldırım atandı. TEİAŞ’ta Üst Düzey Değişim Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’nde de önemli değişiklikler yapıldı. TEİAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaldırım ile Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun görevden alındı. Kurumun Genel Müdür Yardımcılığına Serhat Metin atanırken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ahmet Özkaya, Mustafa Pustu ve Süleyman Önel getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığı Değişti Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı. Yerine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli atandı. Aynı karar kapsamında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Cem Gençoğlu getirilirken, Kurul Üyeliklerine Halil İbrahim Topçu ve Hatice Çelik atandı. Ayrıca Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Cengiz Mete, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ise Emre Topoğlu görevlendirildi. Ticaret Bakanlığı’nda Görevden Almalar Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Halil Madazlı ve Ahmet Karabay görevden alındı. DHMİ’de Yönetim Kurulu Değişikliği Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine Fatih Çakmak ve Mustafa Akkaya atandı.