erentekinxa
yeni üye
Giriştende anlaşılacağı gibi bu yazıda dizi tavsiyesinde bulunacağım. ilk bölümüne şans verip izlediğim The Last Kingdom beni kendine çok ısındırdı ve hızlıca diziyi bitirdim
Dizi , Bernard Cornwell'in Savaş Lordu Yıllıkları adlı kitap serisinden uyarlandı.2015 de ilk sezonu izleyicilerle buluştu.Bölüm süresi ortalama 55 dakika ve sezonlar 8 bölümden oluşuyor.
Başrölde dizi oyunculuğu ile bir hayli konuşulan Alexander Dreymon bulunuyor.
Dizinin Hikayesi
İngiltere adası parçalanmış ve her yerde Viking kuşatması altında.Uthred Alexander Dreymon ağabeyinin ölümünden sonra vaftiz edilerek babasının varisi olmakta , ardından babasının ordusu intikam almak için Viking lerle çarpışır ve babası savaşta ölür.Savaşın ardından Uthred viking lordu tarafından esir alınır.Uthred in kaybolması amcasının işine gelir ve olaylardan istifade ederek Uthred in hakkı olan tahta amcası geçer.Amcası Uthred i viking lordundan satın almak ister fakat viking lordu Uthredi i kendi topraklarına götürür.
Yıllar sonra Uthred viking gelenekleri ile büyütülüp serpilir genç bir delikanlı olur.Kendinisi büyüten viking lordu Ragnar ı öz oğlu gibi büyütmüştür.O sıralar viking topraklarında Ragnar ın düşmanları ona suikast düzenler ve Ragnar ölür.Viking lordu Ragnar ın ailesinden sadece Uthred , oğlu Genç Ragnar , Uthred ile aynı kaderi paylaşan sevgilisi ve Uhtred in üvey kız kardeşi kurtulur.Ardından Uhtred sevgilisini alarak , hak ettiği toprakları geri almak ve babasının intikamını almak için İngiltere ye doğru yolculuğa koyulur.
O sırada vikingler İngiltere'yi nerdeyse işgal etmek üzeredirler.Uthred sahibi olduğu toprakları geri almak için o zamanın son kalesi olarak bilinen Wessex krallığına gitmeye karar verir.Bu sırada kendini Wessex Viking savaşının tam ortasında bulur.Amacı Wessex kralı ile görüşüp hak ettiği toprakları yeminle geri almaktır.O sırada savaşta ölen Wessex kralının yerine kardeşi olan Alfred geçer.Alfred ise Uthred e yardım etmesi karşılığında hak ettiği toprakları teklif eder.Uthred için tehlikeli sınav başlamıştır.Kendini , saksonlar ve yetiştiği vikingler arasında sürekli karar vermek zorunda olduğu durumlar içersinde bulur.Uhtred in tek amacı intikamını almaktır.