Bugün sizlerle 000webhost kullanarak nasıl ücretsiz hosting alabileceğinizi paylaşacağım. 000webhost gerçekten güzel bir platform çünkü hiçbir ücret ödemeden bir web sitesi oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak sağlar.
İşte adım adım bir rehber:
1. İlk olarak 000webhost'un web sitesine gitmeliyiz. Bu,
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
adresinde bulunabilir.2. Siteye ulaştığımızda, "Ücretsiz Web Sitesi Başlat" butonuna tıklamamız gerekecek.
3. Ardından karşımıza bir form çıkacak. Bu formda, bir e-posta adresi (kullanımı en kolay olanı seçebilirsiniz) ve bir şifre belirlememizi isteyecek. Bu bilgileri doldurduktan sonra "Ücretsiz Kaydol" butonuna tıklıyorum.
4. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, karşıma çıkan panelde "Web Sitesi Ekle" butonuna tıklıyorum. Bu, bir alt domaine sahip olmamı sağlıyor ve ücretsiz hosting hizmetine başlamama izin veriyor.
5. Ardından, bir web sitesi adı (000webhost'un sunduğu ücretsiz alt domain adı dahil) ve bir site şifresi belirlemem gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra "Web Sitesi Ekle" butonuna tıklıyorum.
6. Artık her şey hazır! Ücretsiz 000webhost hostingim kısa bir süre içerisinde aktif hale gelecek. Web sitesini düzenlemeye başlamak için kontrol panelindeki "Web sitesi yönet" seçeneğine tıklıyorum.
Ve işte bu kadar! İlk web sitenizi kendi başınıza, ücretsiz bir şekilde başlattınız. Daha da ileri adımlarla, web sitenizi kişiselleştirebilir ve içerik ekleyerek ziyaretçileriniz için değerli hâle getirebilirsiniz. İyi şanslar dilerim ve unutmayın, başlamak her şeyin yarısıdır!